Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Кіровоградщини /kr-admin.gov.ua/

Концерт Миколи Гнатюка у Дендропарку

Прес-служба Дендропарку 

Більше тисячі прихильників творчості народного артиста України Миколи Гнатюка зібралися у суботу біля центральної сцени Дендропарку, щоб почути пісні та побачити улюбленого виконавця.


http://www.kirovogra... alt='' align='right' class='content_img_right' style='padding-left: 5px; padding-top: 5px; '>Концерт знаного артиста, поета та композитора відбувся у Кіровограді завдяки депутату Кіровоградської обласної ради Миколі Онулу та став справжнім подарунком напередодні Дня міста – для всіх гостей парку відвідування концерту було безкоштовним.


Понад півторагодинний виступ Миколи Гнатюка навіював приємні спогади старшому поколінню слухачів та не залишав байдужими зовсім юних гостей. А такі твори як „Малиновый звон”, „Барабанщик”, „Червона рута”, „Птица счастья” та „Смерека” кіровоградці із захватом співали разом з Миколою Гнатюком. Після концерту переповнені яскравими емоціями слухачі ще довго не хотіли відпускати артиста зі сцени.


22 вересня 2011

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Кіровоградщини /kr-admin.gov.ua/
В Україні скасовано перехід на зимовий час

http://novoukrainka.... alt='' align='left' width='80' height='80' style='margin-right: 4px; '>Верховна Рада скасувала перехід України на зимовий час.

За відповідну постанову проголосувало 266 депутатів.

'За' проголосували 189 'регіоналів', 10 НУНСівців, 25 комуністів, 14 депутатів від 'Реформ заради майбутнього', 20 від Народної партії, 8 позафракційних.

Як відомо, у лютому Росія скасувала перехід на зимовий час у зв'язку зі стресами і захворюваннями, пов'язаними з таким переходом.

Перехід на сезонний час в Україні був уведений для більш ефективного використання світлового дня та економії енергоресурсів.

22 вересня 2011

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Кіровоградщини /kr-admin.gov.ua/
Кіровоградщина готується відзначати Міжнародний день людей похилого віку і День ветерана

За словами начальника головного управління праці та соціального захисту населення Галини Пастух, основна частина заходів, приурочена цим дням проходитиме у районах області. За кожним районом, як наголосила Галина Пастух, мають бути закріплені керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, які зобов’язані відвідати районні заходи.
Зрозуміло, головне, що мають отримати люди похилого віку у цей день це – увага. Саме тому протягом усього тижня посадовці відвідуватимуть заклади інтернатного типу для людей похилого віку.
Облдержадміністрація також планує долучитись до відзначення Міжнародного дня осіб похилого віку. Зокрема, Галина Пастух повідомила, що 1 жовтня заплановано провести, за участі Сергія Ларіна, урочисті заходи із врученням державних нагород в облдержадміністрації. Також голова облдержадміністрації має відвідати ветеранів Великої Вітчизняної війни, які перебувають на лікуванні у кіровоградському госпіталі.
Візьмуть участь у вшануванні людей похилого віку та ветеранів і кращі професійні та аматорські колективи.
Працівниками пенсійного фонду в області проводитиметься роз’яснювальна робота, головним чином з питання виплат для дітей війни.
Голова облдержадміністрації зауважив, що він ще під час останнього прийому громадян з особистих питань запланував ближчим часом провести нараду, що стосуватиметься вирішення проблем дітей війни та чорнобильців.

29 вересня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Кіровоградщини /kr-admin.gov.ua/
'Золота осінь Кіровоградщини' – під такою назвою пройшла чергова ярмарка-продаж сільськогосподарської продукції у обласному центрі

Обласної влада ініціювала проведення протягом вересня-жовтня кількох ярмарків сільськогосподарської продукції, на яких буде широко представлено продукцію сільськогосподарських та переробних підприємств за цінами від виробника.

На сьогоднішньому ярмарку повну лінійку своєї продукції представили чотирнадцять районів Кіровоградщини. М'ясо, ковбаси, риба, яйця, крупи, овочі, фрукти, олія, борошно, цукор, мед, солодощі, хлібобулочні вироби – ось далеко не повний список продуктів, які привезли до Кіровограда майже 40 машин. Усі товари мають високу якість і виготовлені підприємствами Кіровоградщини, а ціни приємно радували покупців. Вони були до 10 % нижче ринкових.
А в торгівельній палатці ВАТ 'М’ясокомбінат 'Ятрань' під гаслом 'Купуй кіровоградське' покупцям на будь-який смак пропонували найповніший асортимент м'ясних та ковбасних виробів.

29 вересня 2010

Чабаненко Ірина, користувач 1ua
Ірина Чабаненко
Тема: Новини Кіровоградщини /kr-admin.gov.ua/
Кіровоградщина – колиска українського театру, вже четверте десятиліття поспіль зустріла Всеукраїнське традиційне свято театрального мистецтва 'Вересневі самоцвіти'

Погожий осінній день, як сьогодні, та ще й вихідний – це вже привід радіти. Але на Кіровоградщині й без того справжнє свято – відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського театрального свята 'Вересневі самоцвіти'.
Музей-заповідник 'Хутір Надія', незмінне місце проведення свята протягом 40 років, і сьогодні гостинно зустрічає гостей та учасників 'Вересневих самоцвітів'. З самого рання тут лунають пісні аматорських фольклорних колективів області, показують свої доробки народні умільці та напрацювання в галузі друкарства кіровоградські видавництва. Сміх і спів, танці і веселощі, сотні людей з міст і сіл, гарний настрій, прекрасна природа, і відчуття присутності легенди – в цьому дух, глибина і колорит 'Вересневих самоцвітів'.
Атмосфера у цьому святому місці не тільки для театралів, а й для пересічного громадянина, таки дійсно незвичайна, захоплююча. Поряд із віковічними дубами, посадженими корифеями, відчуваєш себе крихітним, бо не досяг такої фізичної величі, як ці дерева, і духовної, як ті, хто їх саджав. Кожна стежка, кожне дерево хутора – це частина легенди, яка пов'язує нас, нащадків, із славною плеядою українського письменства.
Долучився до цього урочистого дійства і голова облдержадміністрації Сергій Ларін. Оскільки керівник області вперше на 'Хуторі Надія', він відвідав єдиний у світі музей хореографічного мистецтва, що знаходиться на території заповідника. Очільника області біля експозиції, присвяченої танцювальному колективу 'Ятрань', дуже схвилювала доля цього колективу. Сергій Ларін зауважив, що свого часу це був справжній бренд області, і наголосив, що ансамбль добре було б відродити.
Вітаючи учасників та гостей свята на урочистому відкритті, він зауважив, що бути патріотом свого краю почесно і модно: 'Ми в області започаткували новий рух 'Купуй кіровоградське, Цінуй кіровоградське, Будь патріотом Кіровоградщини'. І вбачаємо ми патріотизм до рідного краю, перш за все, у збереженні культурних традицій, таких святих місць, як цей музей-заповідник', – підкреслив Сергій Ларін.
Оглянувши музей-садибу Івана Карпенка-Карого, Сергій Ларін переконався – будинок потребує якнайшвидшого ремонту. Тому він дав доручення начальнику управління культури і туризму облдержадміністрації Наталії Овчаренко працювати над розробкою проектно-кошторисної документації для проведення ремонтних робіт, з тим, щоб в обласному бюджеті на наступний рік були передбачені необхідні кошти.
Опісля голова облдержадміністрації приєднався до гостей та учасників свята на Театральному полі, на сцені якого, актори обласного музично-драматичного театру імені М. Кропивницького та театральні колективи – гості фестивалю демонстрували літературно-музичну композицію 'Золоте театральне Сузір’я України'.

29 вересня 2010


1


  Закрити  
  Закрити